Roy Vermolen 250 wedstrijden en Man of the Match FC 's-Gravenzande - sv Poortugaal 3 - 2

Goede Competitie start

Na de oefenperiode met wisselende resultaten gaat de competitie 2022/2023 weer van start. FC ’s-Gravenzande doet dat vanaf dit seizoen in de 4e Divisie A, de term Hoofdklasse is vervallen. Wat het zal het gaan worden, niemand die het vooraf kan zeggen. Dit seizoen zijn er zes clubs nieuw voor FC ’s-Gravenzande. Je hoopt natuurlijk in het linker rijtje mee te kunnen draaien, maar dat is vaak ook afhankelijk van diverse invloeden, zoals blessures en schorsingen. FC ’s-Gravenzande is er in elk geval klaar voor en hoopt goed van start te kunnen gaan in het treffen tegen sv Poortugaal. De thuiswedstrijd leverde vorig seizoen een 2-1 overwinning op, over de uitslag van de uitwedstrijd zullen we het maar niet meer hebben.

Levendige eerste helft

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Roy Vermolen in het zonnetje gezet vanwege zijn 250e wedstrijd voor FC ‘s-Gravenzande. Naast bloemen ontving hij een fraai bord met inscriptie en een ingelijst shirt.

Na de aftrap was het sv Poortugaal dat direct de aanval zocht en net iets scherper was dan de thuisploeg. Na een snelle uitbraak over rechts was het Qrushinco Rosina die de bal in het zijnet schoot. In de 11e minuut was sv Poortugaal weer dicht bij de openingstreffer toen Sam van Nies ineens voor doelman Jurrian Jouvenaar opdook, maar hij wist in tweede instantie de bal toch onder controle te krijgen. De felheid van de gastploeg uitte zich ook in een aantal overtredingen die met geel werden bestraft. In de 16e minuut kwam FC ’s-Gravenzande toch op voorsprong. Na een overtreding op Frank Broos in het strafschopgebied van Steven Hamann vond scheidsrechter van Dijk die genoeg voor een penalty. Die werd door Broos prima benut: 1-0.

 Maar die voorsprong duurde maar twee minuten, want aan de andere kant was het na een verdedigingsfout Sam van Nies die ineens vrij voor Jurrian Jouvenaar stond en het prima afrondde: 1-1. Een inzet van Angelo Zwirs op aangeven van Twan van Meerten ging via de sv Poortugaal doelman over in de 20e minuut. Drie minuten later gebeurde voor het ’s-Gravenzandse doel hetzelfde. Een fraaie omhaal van Jeffrey Duijnstee werd met een fraaie reflexbeweging door Jurrian Jouvenaar over de lat getikt. Nadat Joseph Goncalves een kans niet wist te verzilveren voor FC ’s-Gravenzande was het vijf minuten voor rust Jurrian Jouvenaar die een achterstand wist te voorkomen. Maar in blessuretijd kwam die treffer er alsnog toen Sam van Nies raak schoot: 1-2.

Spannende tweede helft

Tegenvaller voor sv Poortugaal was het uitvallen van doelpuntenmaker Sam van Nies, hij raakte geblesseerd aan zijn enkel en kon niet verder. De 2-2 stand liet niet lang op zich wachten. In de 47e minuut mocht Joseph Goncalves een hoekschop nemen, en was het in een overvol strafschopgebied Max Stofkooper die de bal in eigen doel kopte: 2-2.

 De felheid bij de gastploeg was een beetje weg en zo kreeg de thuisploeg ook wat meer kansen. Een schot van Bram Sommeling was te zacht en bovendien recht op doelman Nooteboom. In de 70e minuut kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Een goed genomen vrije trap van Joseph Goncalves werd fraai door Daan van Unen bij de tweede paal binnengekopt. 

Tien minuten voor tijd had invaller Ardi Luijendijk de wedstrijd al kunnen beslissen, maar was te weifelend en miste. Met enkele verse krachten probeerde sv Poortugaal nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Een vrije trap van Shakur Zichem schoot hij laag over de grond in het     strafschopgebied, maar niemand kon de bal uiteindelijk het laatste tikje geven. In blessuretijd nog een kans voor de thuisploeg toen invaller Nick Ruigrok goed inschoot, maar met enige moeite voorkwam Marvin Nooteboom voor sv Poortugaal een grotere achterstand.

Na afloop krijg je dan altijd de discussie was het een verdiende overwinning. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit op basis van de hele wedstrijd misschien wel de juiste uitslag was geweest, maar in het ’s-Gravenzandse kamp was iedereen happy met deze eerste competitieoverwinning.

Roy Vermolen Man of the Match

Roy Vermolen ontvangt van Business Club voorzitter Jan Willem van der Meer de prijs van het Haantje en de bon van RED Barbers voor the Man of the Match 

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Daan van Unen, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Twan van Meerten, Angelo Zwiers (70. Nick Ruigrok), Joseph Goncalves (87. Pascal Broch), Frank Broos, Roy van Beek (76. Ardi Luijendijk), Patrick Fonseca

Opstelling sv Poortugaal: Marvin Nootenboom, Marcel Valera Ribeiro (84. Desailly Sousa), Max Stofkooper (84. Dirk Kusters), Shakur Zichem, Jeffrey Duijnstee, Sam van Nies (46. Niels Groeneveldt), Rick Nieuwveld, Patrick Fernand, Steven Hamann (46. Gerwin Lake), Bjorn Wagenaar (72. Nuno Andrade Valera), Qrushinco Rosina

Scheidsrechter: dhr. Kenneth van Dijk uit Vlaardingen, assistenten: dhr. Demian van Grieken uit Den Helder en dhr. Max Koolhaas uit Hoogkarspel