Frank Broos Man of the Match FC 's-Gravenzande - Scherpenzeel 5 - 0

FC ’s-Gravenzande aan kop in Hoofdklasse A

Een onbekende tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Het op 17 april 1918 opgerichte Scherpenzeel was vorig seizoen koploper in de eerste klasse A toen de competitie werd stilgezet. Zij waren vrijwel het hele seizoen in een nek-aan-nekrace gewikkeld met het Amsterdamse WV-HEDW en waren koploper met één puntje voorsprong. De KNVB bood nadien ruimte aan clubs om promotieverzoeken in te dienen voor de clubs die meenden daar recht op te hebben. Hogerop in de amateurvoetbalpiramide kwamen wat plekken vrij, onder meer omdat de derde divisie – het niveau boven de hoofdklasse – uitgebreid werd van zeventien naar achttien clubs. Scherpenzeel diende hiervoor een verzoek in wat werd gehonoreerd en komen nu dus voor het eerste jaar uit in de Hoofdklasse. Dat was ook het geval voor Poortugaal, dat dit seizoen ook uitkomt in de Hoofdklasse A. Scherpenzeel speelde tot nu toe twee wedstrijden die beide werden verloren. Vorige week zou Capelle de tegenstander zijn geweest, maar vanwege corona besmetting bij Capelle werd deze wedstrijd uitgesteld.

Geen doelpunten in eerste helft

De eerste helft ging redelijk gelijk op. De wat betere mogelijkheden voor de openingstreffer waren voor FC ’s-Gravenzande, maar wisten het nog niet af te maken. De eerste serieuze kans was uit een vrije trap. Na een overtreding op Patrick Triep was het Sander Koeleman die deze nam, maar niemand kon de bal binnen schieten of koppen. Scherpenzeel liet zien ook wel degelijk gevaarlijk te kunnen worden. Een schotje van Marien van Roekel werd door Daniël Kumic gepakt en uit een hoekschop was het voor de gastploeg Ali Edan die de bal over de lat kopte. De beste kans voor Scherpenzeel was voor aanvoerder Rinke Rozema, maar de goed keepende FC ’s-Gravenzande doelman tikte de bal uit de hoek. Gaandeweg werd FC ’s-Gravenzande toch wat sterker. Een voorzet van Patrick Triep werd door Yuri Westhoff gemist en een schot van Yordi Klepke belande recht in de handen van doelman Daan Schennink. Na een fraaie soloactie van Frank Broos was het de Scherpenzeel doelman die in de 27e minuut de bal nog naast wist te tikken en na voorbereidend werk van Sander Koeleman en Samet Dag kopte Frank Broos over. Vijf minuten voor rust was er nog een mogelijkheid voor Scherpenzeel, maar Ismaïl Ouddouh schoot naast

Doelpuntrijke tweede helft
In het tweede bedrijf zou het dan moeten gebeuren voor de thuisploeg, maar was het Scherpenzeel die de aanval zocht en af en toe gevaarlijk werd, maar dit offensief was maar van korte duur. Verder dan een schot vanaf de rand 16 dat door de FC ’s-Gravenzande verdediging werd weggewerkt kwam men niet. Nadat eerst Yordi Klepke in de 50e minuut de bal voorlangs schoot, was het in de 52e minuut wel raak. Uit een hoekschop van Patrick Triep was het Pascal Broch die de bal in de rechterhoek kopte: 1-0

In de 60e minuut maakte Roy Vermolen zijn rentree na zijn blessure ten koste van Yordi Klepke en dat leverde een minuut later al een treffer op, mooier kun je niet invallen. Een op maat gegeven voorzet van Frank Broos schoot hij in een keer snoeihard achter doelman Daan Schennink: 2-0.

Na een lange rush van Samet Dag kwam ook hij in een goede positie, maar schoot uiteindelijk naast. Scherpenzeel probeerde nog wat terug te doen, met twee verse krachten waren zij nog dicht bij een doelpunt maar een voorzet vanaf de rechterkant werd door Sander Krijns naast gekopt. Met nog een kwartier op de klok kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. Roy Vermolen schoot tegen de paal, waarna in de rebound Frank Broos het wel afmaakte

Vier minuten later pakte ook Yuri Westhoff zijn doelpuntje mee door op aangeven van Frank Broos de doelman kansloos te laten: 4-0.

Scherpenzeel wilde toch nog de spreekwoordelijke ’eer’ redden. Op schoten vanaf de voorste linie liet Daniël Kumic zien dat hij moeilijk te passeren is door eerste de bal over de lat te tikken en de tweede prima te pakken. Invaller Rick Boers zag zijn inzet kort voortijd door de verdediging nog tot hoekschop verwerkt, maar in de 90e minuut schoot hij alsnog raak op aangeven van Patrick Triep: 5-0. Een dik verdiende overwinning waar niets op af te dingen valt.

Door deze overwinning gaat FC ’s-Gravenzande nu aan kop in de Hoofdklasse A, al kan FC Rijnvogels, dat niet in actie kwam vanwege corona besmetting bij Zwaluwen, in punten nog op gelijke hoogte komen, maar dan moet die wedstrijd natuurlijk wel gewonnen worden door de Katwijkers

Frank Broos ontvangt de prijs voor de Man of the Match van Rens de Jong namens Business Club 's-Gravenzande en de Sponsor van Man of the Match Peet van der  Helm van "Eetcafé de Witte"

Balsponsor Peet van der Helm van "Eetcafé de Witte" trots met de wedstrijd bal

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Daniël Kumic, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Gijs Abbas, Pascal Broch, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (80. Rick Boers), Yordi Klepke (60. Roy Vermolen), Frank Broos, Samet Dag (85. Bram Sommeling)

Opstelling Scherpenzeel: Daan Schennink, Jacco van den Brink (75. Mike Peters), Bjorn Cuperus, Ismaïl Ouaddouh, Mark de Graaf, Ali Edan (65. Kevin Sissing), Mourad Marbouh, Tevfik Ceyar, Sander Krijns, Marien van Roekel (65. Jesse Hartgers), Rinke Rozema

Scheidsrechter Rick Hesseling uit Sassenheim, assistenten Rudy Klaassen uit Tegelen en Patrick de Velde Harsenhorst uit Rutten