Frank Broos en Yuri Westhoff Man of the Match FC 's-Gravenzande - RKAV Volendam 4 - 2

FC ’s-Gravenzande neemt revanche op Volendam

Velen herinneren zich ongetwijfeld nog de wedstrijd van 8 december vorig jaar in Volendam. Vol goede moed met veel supporters ging het naar het gezellige Volendam. FC ’s-Gravenzande was op dat moment trots op de tweede plaats in de competitie en moesten tegen de koploper, een echte topper dus. Maar de mannen van Richard Elzinga konden geen vuist maken en ging er met 4-0 af. Een ervaring rijker en een illusie armer. Volendam bouwde langzaam maar zeker de voorsprong uit op de concurrentie. Maar de laatste tijd gaat het wat minder en vorige week werd zelfs verloren van Nootdorp, dus Volendam zal de draad weer op moeten pakken. FC ’s-Gravenzande heeft iets goed te maken, dus genoeg ingrediënten voor een aantrekkelijke wedstrijd. Maar moest dat wel doen zonder Samet Dag, leek de blessure vorige week tegen DFS nog mee te vallen, later bleek dat hij zijn kuitbeen had gebroken en een operatie noodzakelijk is. Ook Patrick Triep was vanwege een blessure nog niet beschikbaar.

Ze kunnen het dus nog wel
De ene wedstrijd is de andere niet. Dat werd duidelijk in de wedstrijd tegen koploper Volendam. Waar het bij FC ’s-Gravenzande de laatste maanden allemaal erg moeizaam ging zonder hoogstaand voetbal, was het nu genieten voor de talrijke toeschouwers. In de aanvangsfase was het Volendam dat de aanval zocht en ook wat kansjes kreeg. Een inzet van Stefan Plat werd door Danny Koning goed gepakt terwijl hij kort hierna nogmaals in goede positie kwam, maar de bal voorlangs schoot.
Na ruim een kwartier spelen kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen de bal van de achterlijn werd gewerkt en via de paal nog een hoekschop opleverde voor de Volendammers. Ook Nick Tol was nog gevaarlijk, maar schoot de bal tegen een verdediger van de thuisploeg en een schot van Harry Zwarthoed ging naast. FC ’s-Gravenzande had wel enkele goed lopende aanvallen laten zien, maar de afwerking lukte nog niet. Tot de 25e minuut. Frank Broos kon zich eindelijk eens goed vrijspelen en haalde verwoestend uit van zo’n 20 meter waarop doelman Sander Binken kansloos was: 1-0.

Nog geen minuut later was het Yuri Westhoff die tussen twee verdedigers kon inschieten, maar stuitte op de Volendam doelman. Na weer een goedlopende aanval na een half uur spelen was het Twan va Meerten die zijn tegenstander omspeelde, de bal goed voorgaf waarna Yuri Westhoff de bal bij de eerste paal binnentikte: 2-0.

 

 

Jan Verduijn was in de 38e minuut nog gevaarlijk, maar schoot de bal recht op de Volendam keeper en die had daar geen moeite mee. Nadat Twan van Meerten zijn schot over het doel zag gaan was het kort voor rust Jan Verduijn die op de rechterkant goed voorgaf waarna Yuri Westhoff de bal bij de tweede paal binnenkopte: 3-0.

 

Na rust zocht FC ’s-Gravenzande direct weer de aanval. Dat leverde een vrije trap dicht tegen de achterlijn die door Sander Koeleman werd genomen. De bal verdween in het Volendamse doel, maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog. Na overleg tussen de grens- en scheidsrechter werd deze treffer echter om onduidelijke redenen geannuleerd.

In de 68e minuut had de thuisploeg pech dat een snoeiharde uithaal van Frank Broos via binnenkant paal weer het veld in kwam en Volendam voor een nog grotere achterstand behoedde. Natuurlijk probeerde de gastploeg weer dichterbij te komen met een aantal verse krachten in het veld. Niels Springer schoot eerst de bal nog recht in de handen van Danny Koning, maar in de 86e minuut werd er in de defensie niet goed opgelet en bracht hij de stand op 4-2. Volendam probeerde nog van alles, maar FC ’s-Gravenzande gaf die voorsprong niet meer uit handen. Een prima teamprestatie met aantrekkelijk voetbal, ze kunnen het dus nog wel.

Sponsor Man of the Match DEN.HAAN

Voorzitter Stefan van Vliet van Business Club 's-Gravenzande overhandigt Frank Broos en Yuri Westhoff beide de prijs voor de Man of the Match te besteden bij DEN.HAAN (voorheen 't Haantje).