Danny Koning Man of the Match FC 's-Gravenzande - v.v. Rijsoord 3 -1

FC ’s-Gravenzande grijpt laatste strohalm

Zou FC ’s-Gravenzande een van de laatste strohalmen grijpen in de wedstrijd tegen Rijsoord? Dat was vooraf de vraag. De ’s-Gravenzanders staan met 16 punten uit 20 wedstrijd op de 15e plaats, dus directe degradatie. Rijsoord staat hier één plaats boven met 22 punten en dus nacompetitie. Weliswaar een verschil van 6 punten. Maar zou de ploeg van Richard Elzinga de volle winst in eigen huis kunnen houden dat wordt het verschil nog maar 3 punten en is er nog hoop. Een heuse ’zes-punten’ wedstrijd dus om voor FC ’s-Gravenzande de hoop op behoud in de hoofdklasse levend te houden. De uitwedstrijd eindigde in 0-0 met maar weinig hoogtepunten

Voorsprong bij rust

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, nam het initiatief en was veel op de helft van de tegenstander te vinden. Maar het was Rijsoord dat als eerste een prima kans kreeg toen Chris Promes ineens vrij voor doelman Danny Koning opdook. Maar gelukkig kon hij met de punt van zijn schoen een treffer voorkomen. In de 19e kwam FC ’s-Gravenzande op een 1-0 voorsprong Een op maat gegeven voorzet van Patrick Triep werd door Yuri Westhoff achter doelman Ragip Ozrak gekopt..

Hierna was het toch weer tweemaal Chris Promes die gevaarlijk was. In de 25e minuut schoot hij de bal over en drie minuten later pakte Danny Koning zijn inzet. In de 33e minuut kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.

Twan van Meerten gaf goed voor waarna Yuri Westhoff de bal voor Menno Roodenburg kopte, die kon vrij uithalen en liet de doelman kansloos. Kort voor rust was er nog een mogelijkheid om verder weg te lopen toen Menno Roodenburg op aangeven van Roy Vermolen de bal over de lat schoot. Een ongekende weelde voor de ’s-Gravenzanders die een prima eerste helft afleverde.

Toch weer spannend na tegendoelpunt

Het is niet de eerste keer dat FC ’s-Gravenzande na rust het zichzelf weer moeilijk maakte. Van het spel voor rust was in eerste instantie niet veel meer over en was het weer worstelen met erg onrustig spel, bang dat de tegenstander toch weer zou scoren. Toen Nelson Costa de Brito in de 53e minuut uit het niets de 2-1 maakte was de thuisploeg even helemaal de controle kwijt

Rijsoord zocht veelal de aanval, maar dat leverde nauwelijks echte kansen op al was er nog wel een goede mogelijkheid voor invaller Tevin Biekman, maar zijn inzet werd door Danny Koning gepakt. Toch kreeg FC ’s-Gravenzande weer de controle terug en waren er ook weer kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Zoals voor Roy Vermolen op aangeven van Sander Koeleman, maar hij schoot naast en voor Yuri Westhoff, op aangeven van Patrick Triep. Een vrije trap van Sander Koelman in de 76e minuut leverde een soort flipperkast effect op in het 16 metergebied van Rijsoord. De bal vloog alle kanten op maar werd uiteindelijk tot hoekschop verwerkt.

Een voorzet van Samet Dag kon door Yuri Westhoff niet worden afgemaakt en een schot van hem werd door Ragip Ozrak tot hoekschop verwerkt. Nadat Twan van Meerten met een bekeken schotje op aangeven van invaller Rick Boers zijn inzet door de doelman uit de rechterhoek zag getikt maakte Yuri Westhoff in de 91e minuut aan alle onzekerheid een eind door een voorzet van Patrick Triep binnen te schieten, eindstand 3-1, een verdiende overwinning.

Eindelijk dus weer winst voor FC ’s-Gravenzande, dat op Rijsoord 3 punten inliep. Hopelijk geeft dat vertrouwen voor de komende wedstrijden zodat rechtstreekse degradatie nog kan worden ontlopen.

John de Wolf als supporter van zijn zoon  Desley

Sponsor van the Man of the Match

Balsponsor

Danny Koning Man of the Match

Danny Koning ontvangt van BC voorzitter Stefan van Vliet en Balsponsor van Ruijven de prijs voor the Man of the Match beschikbaar gesteld door DEN.HAAN

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, David Belic, Samet Dag, Menno Roodenburg (64. Rick Boers)

Opstelling Rijsoord: Ragip Ozrak, Desley de Wolf, Chris Promes (64. Casper Gerritse), Romain van Bruggen, Jochem Bakker (68. Tevin Biekman), Danilo Alkema, Lorenzo van der Heijden (84. Donovan Lioe Anjie), Berry de Groot, Nelson Costa de Brito, Stephan Ooms, Mike van Dongen

Scheidsrechter: dhr. Xander Stoffer uit Rotterdam, assistenten: dhr. Jack Koornneef uit De Lier en Henk van der Bij uit Leeuwarden.