Danny Koning Man of the Match FC 's-Gravenzande - Capelle 0 - 3

’s-Gravenzande verzuimd sportieve plicht tegen Capelle

De één na laatste competitiewedstrijd dit seizoen thuis tegen Capelle. Voor FC ’s-Gravenzande stond er niets meer op het spel, maar proberen uiteraard wel zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst. Voor Capelle is dat anders. Zij staan, samen met Smitshoek, net boven de streep voor het spelen van degradatiewedstrijden, beide met 35 punten. De 13e plaats, en dus het spelen van nacompetitie, wordt ingenomen door Spijkenisse met 33 punten. Dus het is ongekend spannend wie naast sv Nootdorp nog meer tot een plaats in de nacompetitie wordt veroordeeld. Capelle is aan een goede reeks bezig en behaalde 7 punten uit de laatste drie wedstrijden, vorige week werd zelfs van koploper Volendam gewonnen. De uitwedstrijd leverde voor FC ’s-Gravenzande een 0-1 overwinning op

FC ’s-Gravenzande geeft niet thuis

De thuisploeg speelde een wel heel belabberde wedstrijd. Er was totaal geen inzet, beleving en strijd om het de tegenstander moeilijk te maken, zo kreeg Capelle de overwinning wel heel makkelijk in de schoot geworpen. In de eerste helft was FC ’s-Gravenzande de eerste drie minuten dicht bij het doel van Capelle, eenmaal toen Patrick Triep de bal vanaf de rechterkant goed voorgaf, maar tot hoekschop werd verwerkt en eenmaal toen Ruben de Groot de bal naast kopte. Meer kansen vielen er verder niet te noteren voor de thuisploeg. Bijna alles wat mis kon gaan ging mis, veel balverlies, verkeerde passes en de bal zomaar in de voeten van de tegenstander schuiven. Zo kon Capelle in de 7e minuut vanaf de middenlijn vrij opstomen richten ’s-Gravenzande doel en werd er door meerdere spelers niet ingegrepen, dat resulteerde in een steekpasje op Luuk Kraaijeveld en die had geen moeite het goed af te ronden 0-1. Tot de 22e minuut gebeurde er verder eigenlijk helemaal niets, Capelle loerde op een grotere voorsprong en die kwam er ook. David Belic schoof de bal zo in de voeten van Bram de Bruin die de bal in de rechterhoek schoot: 0-2. Na een foutje van Danny Koning had hij de kans op een nog grotere voorsprong, maar die ging naast. Dat was ook het geval op een inzet van Julian Agatowski 10 minuten voor rust

Weinig verbetering na rust

Ook na rust viel er maar weinig te genieten al was het spel iets minder slecht. Met een schotje van invaller Menno Roodenburg had Capelle doelman Bradly van der Meer geen moeite, en ook pogingen van Yuri Westhoff en Frank Broos brachten geen succes. Nadat Menno Roodenburg zijn schot door de Capelle doelman zag gekeerd kwam in de 74e minuut de 0-3 op het scorebord toen Boris Letterie profiteerde van matig ingrijpen in de ’s-Gravenzandse defensie. Bram van Eijk was voor Capelle ook nog kansrijk maar zag zijn inzet door de doelman gestopt. De beste mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande in de hele wedstrijd was voor Twan van Meerten die in de 83e minuut goed inschoot maar de doelman verwerkte die tot hoekschop.

Afscheid Ruben de Groot

Zeven minuten voor tijd was er nog een publiekswissel voor Ruben de Groot die zijn laatste thuiswedstrijd speelde voor FC ’s-Gravenzande en onder applaus van het veld ging.

Door de overwinning van Capelle is de kans voor hen wat groter om directe degradatie te ontlopen, volgende week zal de beslissing vallen want er komen hiervoor nog meerdere ploegen in aanmerking. Dan zal ook de beslissing vallen wie kampioen wordt, Ter Leede of Volendam en laat nu juist FC ’s-Gravenzande de tegenstander zijn van Ter Leede zaterdag in Sassenheim, maar dan zal het wel anders moeten dan tegen Capelle.

Sponsor Man of The Match DEN.HAAN  (voorheen 't Haantje)

Balsponsor Alfa Accountants en adviseurs ' Overal Dichtbij '

Danny Koning Man of the Match

Voorzitter van Business Club 's-Gravenzande Stefan van Vliet samen met Balsponsor Wilco Vermeulen van Alfa Accountants en Adviseurs overhandigen de Man of the Match Danny Koning de prijs beschikbaar gestelt door DEN.HAAN (voorheen 't Haantje)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot (84. Brian van der Mast), Gijs Abbas, Pascal Broch (Jan Verduijn), Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos, David Belic Menno Roodenburg), Ziko Özdemir

Opstelling Capelle: Bradley van der Meer, Jami Jaliens, Kai Fens, Bram van Eijk, Philippe den Hartog (85. Redouan Boulfalfal), Julian Agatowski (79. Jelle Pollemans), Bram de Bruin, Kelvin van La Parra, Boris Letterie, Omar Gomez Shee, Luuk Kraaijeveld

Scheidsrechter: Melvin Vink uit Oosterhout, assistenten: dhr. Delano Kusters uit Heerlen en dhr. Cees Vullings uit Oss