Ardi Luijendijk Man of the Match FC 's-Gravenzande - Smitshoek 1 - 1

Tamme wedstrijd eindigt in gelijkspel

Na het teleurstellende resultaat vorige week tegen laagvlieger VOC stond voor FC ’s-Gravenzande de volgende uitdaging op het programma: Smitshoek. Zij hebben slechts één puntje minder, dus willen de ’s-Gravenzanders met 40 punten de derde plaats behouden dan is winst noodzakelijk. Ook Zwaluwen en sv Poortugaal liggen op de loer met 39 punten, en is het verschil slechts één punt. Het zal zeker geen eenvoudige opgave worden, want vorig seizoen werd tweemaal verloren, uit met 5-0 en thuis met 2-3, en ook de uitwedstrijd eerder dit seizoen ging met 2-0 verloren. Een mooie uitdaging voor de mannen van Mike Jonk om de punten in eigen huis te houden.

Voorsprong bij rust

Het was eigenlijk een hele tamme wedstrijd van beide kanten waar niet veel gebeurde. Dat blijkt ook wel dat de beide verzorgers een hele rustige middag hadden en helemaal niet in actie hoefden te komen. Ook de kaarten bleven tot een minimum beperkt, slechts één domme gele kaart voor Smitshoekspeler Jesper van den Bosch die niet voldoende afstand hield na herhaaldelijk waarschuwen. In de 8e minuut een eerste kansje voor de thuisploeg. Een voorzet van Frank Broos werd door Stefan Bruijn overgeschoten. Hierna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld met af en toe een uitbraak. Na een verdedigingsfoutje was voor Smitshoek Nino Urban gevaarlijk, maar schoot de bal over.

Na ruim een half uur spelen nog een poging voor Yuri Westhoff uit een hoekschop, maar schoot naast. In de tegenaanval leek Marvin van der Made kansrijk, maar hij kreeg de bal niet onder controle en kon niet uithalen. In de 34e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na een hoekschop van Timo Ploemen caramboleerde de bal wat heen en weer in het strafschopgebied en was het uiteindelijk Ardi Luijendijk die vanaf de rand 16 meter kon uithalen en de bal achter doelman Michael Termijn zag verdwijnen: 1-0. Voor rust nog twee mogelijkheden voor Smitshoek om weer op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Luigi Bruins werd tot hoekschop verwerkt en bij een uithaal van Nino Urban stond doelman Edgar Leerdam op de juiste plaats en stopte zijn inzet.

Al snel gelijk

Kort na de aftrap van de tweede helft nog een poging van Yuri Westhoff, maar er zat te weinig venijn in zijn schot en ging naast. In de 48e minuut kwam Smitshoek weer gelijk. Marvin van der Made stond ineens helemaal vrij voor Edgar Leerdam en kon de bal makkelijk in het doel schieten: 1-1. Smitshoek was hierna wel wat meer in bal bezit, maar echte kansen leverde dat eigenlijk niet op. Uit een vrije trap kopte Mick Meijboom de bal recht in de handen van Edgar Leerdam. Ook Marvin van der Made en Ilano Silva Timas waren nog kansrijk voor Smitshoek, maar wisten het niet af te maken.

Voor de thuisploeg schoot Frank Broos nog een keer over en ver in blessuretijd kopte invaller Sil van Ooijen uit een hoekschop de bal over de lat. Maar in de stand kwam geen verandering meer en leverde het voor beide ploegen nog een punt op, en dat was ook wel de terechte uitslag over de hele wedstrijd gezien.

Smitshoek heeft in elk geval nog een ’toetje’ aan het einde van de competitie, want zij namen, door als tweede te eindigen in de 2e periode, de periodetitel over van ASWH die, evenals in de eerste periode als eerste eindigde.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen, Roy Vermolen, Yuri Westhoff (72. Sil van Ooijen), Twan van Meerten, Stefan Bruijn, Frank Broos, Roy van Beek, Gino Creutzburg

Opstelling Smitshoek: Michael Termijn, Jochem van den Biggelaar, Luigi Bruins (72. Luc Delmee), Nick Meijboom, Damian van den Oever, Jesper van den Bosch, Ryan Koolwijk (76. Elson Rosario Almeida), Marvin van der Made, Ilano Silva Timas, Nino Urban (83. Quinten van der Ent), Lorenzo Li Braaf

Scheidsrechter: dhr. Oscar van Hoof uit Maastricht, assistenten dhr. Niels Weekers uit Nederweert en dhr. Alex van Luijk uit Monster

Ardi Luijendijk Man of the Match

Ardi Luijendijk ontvangt van BC  vice voorzitter Rens de Jonge de prijs behorend bij de Man of the Match mede mogelijk gemaakt door het Haantje, Red Barbers, Pillow buddies en Ontwerp-Zelf

Ardi met pupil van de week

Ardi Luijendijk samen met de pupil van de week Janno Mosterd

ML Service Balsponsor

Balsponsor Martin Mauritz van ML Service ontvangt van vice voorzitter van de BC Rens de Jonge de bijbehorende wedstrijd bal.